Utolsó módosítás 2020. nov. 26.
Eladó charolais hízó bikák

elado

1%

Újdonságok

Szarvasmarhatenyésztési konferencia

Gondolkozzunk együtt a jövőről!

Szarvasmarhatenyésztési konferencia a Farmer Expo kiállítás helyszínén

2017. augusztus 18 (péntek) 13:30 óra

Egyesületünknek sikerült elérnie, hogy az USA Oklahomai Állami Egyetem professzora, vezető húsmarha szaktanácsadója, dr. David Lalman

látogatást tesz augusztus közepén négy törzstenyészetünkben és augusztus 18.-án másfélórás nyilvános előadást is tart Debrecenben, a Farmer Expón, a „Gondolkozzunk együtt a jövőről!” című szarvasmarhatenyésztési konferencián, amit borjúnevelés, üszőmenedzsment, takarmányozás témájú előadások követnek.

 

Kezdeményezésünket felkarolta Debreceni Egyetem és a V-Trade Kiállítások Kft., valamint az Alltech Hungary Kft. is érdekesnek ígérkező előadásokat hoz a minden bizonnyal magas színvonalú rendezvényre.

Tervezett előadását David Lalman így részletezi:

„Tervezem, hogy megvitassuk az amerikai húsmarha-ágazat tendenciáit, különös tekintettel az elmúlt 30 év genetikai változásaira. A vita részeként olyan új genetikai eszközökről fogok beszélni, mint az RFI, a RADG és a Dry Material Intake (DMI) örörkítőérték (ÖÉ). A viszonylag új, izgalmas fejlesztések közé tartozik az üsző vemhesség és a tartósan fenntartott tehén termékenység ÖÉ ... az első közvetlen termékenységi ÖÉ. Sok téma kapcsán próbálom meg megvitatni a tehenek hatékonyságát a mi tehénállományunknak a takarmány-erőforrásainkhoz való illeszkedésével összefüggésben ... és a termékenységhez kapcsolódó testkondíció-pontszám is a vita része. Röviden, úgy tűnik számomra, hogy itt az Egyesült Államokban (kb. 25 évvel ezelőtt) a hasított testek (elsősorban a márványozottság és a hasított test tömege) javítására koncentráltunk, miközben csak a tehénhatékonyságot és a termékenységet javítottuk. Tény, hogy úgy tűnik, hogy távolodunk a tehenektől, amelyek megfelelnek a takarmány-erőforrásainknak, mivel a gyors befejező fázisú súlygyarapodásra, a nagy hasított testekre és a nagy márványozottsági pontszámokra összpontosítanak. Olyan szarvasmarhát (és különösen tehenet) hoztunk létre, amely sokat eszik!”

Mellékelten letölthető az ingyenes belépést biztosító jelentkezési lap és a rendezvény meghívója, amit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell visszaküldeni.

 

Tagjaink számára előzetes regisztrációhoz kötött, kötetlen találkozókat is szervezünk David Lalmannel, szaktolmács igénybevétele mellett, ahol bármilyen szakmai területtel kapcsolatban kérdezhetnek az érdeklődők.